Naturrundan

BRANTESTAD

INTRESSEFÖRENING

 Ett steg i rätt riktning


BRANTESTAD NATURRUNDA


Att gå är bra motion och naturen ger mental återhämtning. När du går i rask takt förbränner du lika många kalorier som när du springer samma sträcka. Men när du promenerar orkar du hålla på längre och kroppen går in på enbart fettförbrukning. Dessutom sliter promenaden mindre på kroppen och du hinner uppleva mycket mer av naturen runt dig. Naturen har en stor positiv inverkan på oss.


Brantestad naturrunda är 9,9 km lång, men är uppdelad i två slingor, så du kan välja att gå hela eller bara en del. Den går på vägar och stigar i naturintressanta trakter mellan Brantestad, Stjärnevik, Ryggåsen och sjön Yxern. Rundan bjuder på en rik kulturbygd med gravfält från bronsåldern, stenmurar och rösen är bevis på människors slit och vilja att förbättra sin tillvaro genom tiderna.

 

På din vandring ser du mängder av växter, en del sällsynta, och några riktigt mäktiga träd, bl a en ihålig ek som troligen är ca 1000 år. På flera ställen utmed rundan finns det bord och sittplatser samt en fin grillplats vid sjön Yxern, där du kan njuta av din matsäck.


Vi önskar dig en skön och trevlig promenad i vår gamla kulturbygd.